(46) 793-357 (46) 342-645

Hasznos tudnivalok

Fontos információk a Neszebár-Travel Kft. által szervezett autóbuszos utazásokhoz

A biztonságos utazás érdekében utazásainkat kizárólag nemzetközi előírásoknak megfelelő autóbuszokkal bonyolítjuk. Korszerű, biztonságos, jól felszerelt, légkondicionált autóbuszokkal, melyek büfével, TV-, DVD lejátszóval, kávéautomatával és WC-vel is rendelkeznek, de higiéniai okok és az utastársak kulturált utazásának biztosítása miatt kérjük, hogy azt csak a legszükségesebb esetekben használják. Téli hónapokban fagyveszély miatt nem használható. Folyamatos utazásnál 3-4 óránként tartunk pihenőt. Egy utas, a kézipoggyászt is beleértve 18 kilogrammnyi csomagot vihet magával az utazásra.

Személyes úti okmányt, (útlevél vagy személyi igazolvány) érvényességét irodánk nem vizsgálja – ez az utas felelőssége. Körültekintően olvassa el a kiválasztott program tartalmát, melyben előfordulnak egész napos városnézések különböző nehézségi fokozatokkal. Ezzel kapcsolatos kérdéseivel forduljon irodánkhoz. Irodánk fenntartja annak a lehetőségét, hogy a meghirdetettnél alacsonyabb létszámmal induló programok esetén kisebb autóbusszal valósítja meg az utazást.

Az autóbuszokon a helyfoglalás jelentkezési sorrendben történik. Irodánk fenntartja a jogot, hogy az autóbuszon való elhelyezésen (pl. típusváltás, hozzátartozók együttes elhelyezése, kisebb utaslétszám miatt) változtasson. Ilyen esetekben Utasaink megértését kérjük. Fix üléshely foglalásakor 5.000 Ft/fő felár fizetendő. A közlekedőt minden esetben szabadon kell hagyni. Menetközben biztonsági okokból csak ülve szabad utazni. Amelyik buszban biztonsági öv van felszerelve, annak használata kötelező. Amennyiben valaki ezt nem tartja be, abban az esetben az ezzel kapcsolatos felelősség, büntetés az utast terheli. Kényelmük érdekében az utastérbe csak kisméretű kézitáskát vigyenek fel, melyek a kalaptartóban, vagy az ülések alatt elférnek.

A részvételi díj 1 főre, 2 ágyas elhelyezésre értendő. Tartalmazza az utazás költségét, a szállást, a megadott ellátást a programleírás szerint, magyar idegenvezető díját. Nem tartalmazza az útlemondási biztosítást (stornó) a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást (B.B.P.). Továbbá az irányáras belépődíjakat, helyi idegenvezetőt, csoportkísérőt, tömegközlekedési díjakat, kiemelt turisztikai központokba a busz behajtási engedély díját, felvonó-, és helyi hajójegyeket, idegenforgalmi adót, melyek az adott ország valutájában helyszínen fizetendők. Programajánlatunk kiküldése után a belépők áraiban történhet módosulás. Az utazáskor aktuális belépődíjakat annak az utasnak szükséges fizetni, aki részt kíván venni az adott fakultatív programon. A belépőjegyes programokon a részvétel nem kötelező! A fakultatív programok min. 35 fő jelentkezése esetén indulnak. Amennyiben a teljes összeg nem éri el a 20.000 Ftot, vagy a jelentkezés az út indulása előtt 30 napon belül történik, akkor a teljes részvételi díj fizetendő. Áraink mindaddig nem változnak, amíg nagyobb mértékű árfolyamváltozás vagy gázolaj áremelkedés mindezt nem indokolja.

Szálláshelyeink kiválasztásánál különös figyelmet fordítunk arra, hogy nagyon jó minőségű, igényes szálláshelyet válasszunk. A szállodák 2 és 3 csillagos besorolásúak (a leírás szerint) és a körutazás programjához alkalmazkodnak; így nem csak a városközpontokban, hanem a város környékén is lehetnek. Több városban 2011- től a szálláshelyeken turista adót vezettek be. Ahol bevezették, ott ezt a helyszínen kell utasainknak helyi pénznemben megfizetni, ezt a részvételi díj nem tartalmazza. A szálláshelyek kategóriába sorolása eltérő lehet a magyarországi normáktól, a szálláshelyek minősítésére a helyi jogszabályok vonatkoznak. A szállások minősége között még azonos kategóriába sorolás esetén is színvonalbeli eltérések lehetnek. Erre vonatkozó panaszokat nem áll módunkban elfogadni. A szálláshelyeken a szobák elosztása kizárólag a szálloda hatásköre. Az egyéni igényeket pl.(emelet, egymás melletti család elhelyezést) természetesen továbbítjuk, de nem garantáljuk. Egyes esetekben panziós elhelyezést is kínálunk.

Többnapos utazásaink során az ellátást igénylők számára általában kontinentális reggelit és 2-3 fogásos vacsorát biztosítunk italfogyasztás nélkül. Az ettől eltérő ellátást jelezzünk Utasaink felé. Bizonyos úti célok esetében a vacsora igénybevétele kötelező, mivel az iroda által foglalt szállásszolgáltatást a külföldi partner így engedélyezi lefoglalni. Az utazásokhoz tartozó ellátás a programleírás szerint a katalógusban található.

Körútjainkat gyakorlattal rendelkező, felkészült idegenvezetők kísérik, akik az adott országot és annak kultúráját, történelmét nagyon jól ismerik. A külföldi idegenforgalmi törvények értelmében az idegenvezetők a városokban és múzeumokban tárlatvezetést nem tarthatnak, így ezek lebonyolítására (a programleírás leírás szerint) az adott országban élő, helyi idegenvezetőket kérjük fel, melynek költségét az alapár nem tartalmazza. Amennyiben az időjárási viszonyok (vagy egyéb körülmények) kedvezőtlenül alakulnak, és ha lehetőség van rá, akkor a napok programját az idegenvezető a csoport érdekében megcserélheti.

Csoportos utazásaink részvételi díja az útlemondási biztosítást (stornó), Baleset-,Betegség-, és Poggyászbiztosítást (B.B.P) nem tartalmazza, melynek megkötését mindenképpen ajánljuk. Felhívjuk utasaink figyelmét a stornó biztosítás fontosságára, amit az előleg befizetésekor lehet megkötni, mert rendkívüli esemény vagy betegség esetén a biztosítótól visszakapja a befizetett részvételi díj összegét, önrész levonása mellett. Biztosítás megkötése nélkül betegségből, balesetből stb. adódó összes felelősség és költség az Utast terheli.

Az Önök zavartalan és kulturált utazása fontos szempont számunkra. Fenntartjuk annak jogát, hogy nem fogadjuk el azon utas (ok) jelentkezését, aki (k) az Iroda szervezésében történő utazást már korábbi lezajlott úton nem megfelelő magatartásával megzavarta/megzavarták, ezzel hátráltatták a társas út sikeres lebonyolítását. Az utas köteles elfogadni és betartani a csoportos utazáson elvárható általános etikai és utazási szokásokat. Ha az Utas szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásával veszélyezteti vagy sérti utastársai nyugalmát, egészségét, biztonságát, érdekeit, és nem az elvárható magatartást tanúsítja, akkor figyelmeztetés után a csoportvezető jogosult azonnali hatállyal kizárni az Utast az utazásból, jogosult elállni a szerződéstől. Az Utas a hazautazásáról maga köteles gondoskodni, annak többletköltsége az Utast terheli.

Aki egyedül utazik, jelentkezéskor társítást kérhet, melyhez irodánk segítséget nyújt. Sikeres társításnál a társsal kapcsolatban reklamációt az út során nem áll módunkban elfogadni. Külön szobát csak akkor vehet igénybe, ha a szállodában van erre lehetőség és a helyszínen mindkét fél kifizeti az egyágyas felárat.

Indulás előtt kérjük, ellenőrizze úti okmánya érvényességét! Több ország esetén a hazaérkezéstől számítva 6 hónapig érvényesnek kell lennie az útlevélnek. Az Európai Unió országaiba Magyarországról érvényes személyi igazolvánnyal utazhatunk. Az érvényes úti okmányok megléte kizárólag az Utas felelőssége, irodánkat erre vonatkozóan felelősség nem terheli.

Élményekben gazdag utazást kívánunk!

Kapcsolat

  • Neszebár-Travel Utazási Iroda
  • Bejegyzési szám: U-001105
  • Tel.: (46) 793-357
  • Tel/Fax: (46) 342-645