TOSZKÁNA ÉS CINQUE TERRE - 8 nap/7 éj
 
Részvételi díj: 155.000,- Ft/fő
Utazás: légkondicionált autóbusszal, csoportkísérő idegenvezetővel
Szállás: hotel *** kétágyas, igény szerint háromágyas zuhanyzó-wc-s szobáiban
Egyágyas felár: 45.000,- Ft
Ellátás: félpanzió (7 reggeli, 7 vacsora)
Belépők: a részvételi díj nem tartalmazza a belépőket; és a kompjegyet Elba szigetére (kb. 150,- Euro/fő)
Biztosítás: a részvételi díj nem tartalmazza, utasbiztosítás irodánknál köthető 
Egyéb: a helyszínen a szállodában várhatóan 1,5 €/fő/éj idegenforgalmi adó fizetendő.
Az utazáshoz érvényes kártyás személyi igazolvány vagy úlevél szükséges!
Részletes program:
1. nap Indulás a kora hajnali órákban, folyamatos utazás rövid pihenőkkel Budapest – Nagykanizsa útvonalon Szlovéniába. Első nap a Kamniki-Alpok meseszép panorámája vár vendégeinkre. Szállás Ljubljana térségében, vacsora.
2. nap Reggeli után a nap első állomása Padova. Városnéző séta Szent Antal városában: Prato della Valle, Szent Antal Bazilika, Giotto kápolna, Egyetem. Tovább utazás a Pó asszonyaként ismert Ferrarába, városnéző séta: Vár, San Giorgo Katedrális, Egyetem, Könyvtár. Szállás Montecatini Termében (5 éj), vacsora. 
3. nap Reggeli után La Speziába, onnét Öt Föld vidékére utaznak, ahol  Cinque Terre meseszép városai közül fedezhetnek fel néhányat kishajók segítségével:  Portovenere, Vernazza, Monterosso al Mare. Szállás Montecatini Termében. Vacsora.
4. nap Reggeli után egész napos kirándulás autóbusszal és komppal Elba szigetére. A nap folyamán felfedezik a sziget legszebb városait, és Napóleon nyári rezidenciáját. Szállás az előző napi helyen, vacsora.
5.nap  Reggeli után Portofinoba látogatnak, ahol megtekintik a San Martino és San Giorgio templomokat, a Brown kastélyt, és a híres mélység Krisztusa szobrot. A következő állomás Viareggio, itt található az egyik leghíresebb olasz fürdő, a Neptun fürdő. A nap utolsó állomása Carrara, ahol a márványbányászattal ismerkedhetnek meg. Szállás, vacsora.
6.nap Reggeli. Ezen a napon Pistoia középkori városával, és Vincivel ismerkedhetnek meg részletesebben. A nap a toszkán fürdővárosban, Montecatini Altoban ér véget. Ide siklósegítségével juthatnak fel, hogy megismerjék a várost, és megtekintsék a panorámát. Szállás.
7. nap Reggeli. Ezen a napon Bologna következik: Piazza Maggiore, San Petronio bazilika, Ferde tornyok, Neptun kút. Ezután búcsú Olaszországtól és a napot a szlovén Cerkljében zárják, városnéző séta.  Szállás Ljubljana térségében.
8. nap Reggeli után indulás haza. Útközben pihenő Szlovénia legrégebbi városában Skofja Lokában, ahol a várossal és a várral ismerkedhetnek meg. Érkezés a kiindulási helyre a késő esti órákban.

Indulási időpont: 2019. április 11-18.                            


-
Tel.: | Tel/fax: | E-mail: | http://neszebartravel.hu/