NÁPOLY - CAPRI - SORRENTO - 7 nap/6 éj
 
Részvételi díj: 300,- Euro/fő + 29.900,-Ft/fő
Utazás: légkondicionált autóbusszal, csoportkísérő idegenvezetővel
Szállás: középkategóriájú szálloda 2-3 ágyas zuhanyzó/wc-s szobáiban
Egyágyas felár:  21.000 Ft/fő
Ellátás: félpanzió (kontinentális reggeli, menü vacsora)
Belépők: a részvételi díj belépőket nem tartalmaz, várható költsége: kb. 150-160,- Euro/fő.
Biztosítások: részvételi díj nem tartalmazza, irodánknál utasbiztosítás kedvező áron köthető
Egyéb:  a szálláshelyeken idegenforgalmi adó fizetendő (1-1,50 Euro/fő/éj)
 
Részletes program:
1. nap
Elutazás a hajnali órákban, folyamatos utazás a Miskolc - Budapest - Szlovénia útvonalon az olaszországi Montecatini Terme térségében található szálláshelyre. Vacsora.
2. nap
Továbbutazás Nápolyba, megtekintjük az Anjou-sírokat a Santa Chiara templomot, a híres majolika díszítésű kerengővel, majd a San Gennaro dóm, a Piazza Plebiscito, a Királyi Palota, a Galleria Umberto és a San Carlo színház következik. Megkóstolhatjuk a jellegzetes limoncello-t, sonkát és mozzarella sajtot. Tovább utazás a szálláshelyre, amely Európa egyik legszebb üdülőhelyén, a Sorrentói-félszigeten található. Szállás foglalás, vacsora.
3. nap
Felejthetetlen hajókirándulás a Nápolyi öböl leglátogatottabb, legendás szépségű szigetére, a mesés Caprira. Enyhe éghajlata, buja növényzete és vad partjai évszázadok óta vonzza ide a turistákat. A kis sziget nemcsak természeti szépségekben, de történelmi emlékekben is nagyon gazdag. Tiberius császár több villát is építtetett itt, s egy időben a hatalmas Római  Birodalmát is innen igazgatta. Az Axel Munthe villa megtekintése után libegővel megyünk fel a sziget legmagasabb pontjára, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az egész Nápolyi-öbölre.  A délutáni szabadidőben lehetőség van sziget körüli hajókázásra, vagy látogatás a sziget legnagyobb attrakciójához, a Kék-barlanghoz. Érdemes megkóstolni a citromos csokoládét és a helyi limoncellot. Visszautazás a szállásra az esti órákban, vacsora.
4. nap
Pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás a világ egyik legszebb panoráma útjának felfedezésére indulunk, a Salernói-öbölbe. Legelőször a Földközi-tenger egykori nagyhatalmát, Amalfit fedezzük fel. A Szent András Dóm megtekintése után rövid szabadidő,  majd utazás a szintén a világörökséghez tartozó festői kisvárosba, Ravelloba. A 350 méter magas Monte Torellóra települt Ravellót a XII-XIII. században virágoztatta fel a Rufolo család. A 'Villa Rufolo' buja kertjéből és mór kerengőiből fantasztikus kilátásban gyönyörködhetünk. Visszautazás a Sorrentoba a kora esti órákban, de előtte még látogatás Sorrento hangulatos belvárosában. Szállás, vacsora.
5. nap
Búcsú a Sorrentói-félszigettől. Látogatás Herculaneum romvárosába, mely Pompeivel egyidejűleg pusztult el Kr. u 79. augusztus 24-én a Vezúv kitörése következtében. Majd utazás a „Pokol kapujához” - Solfataraba, Campania tartomány  ma is működő  vulkánjának kráteréhez. Lehetőség a Vezúv kráterének megtekintésére. Tranzit  szálláshely elfoglalása  az esti órákban Chianciano Terme térségében, vacsora.
6. nap
Délelőtt rövid városnézés San Gimignanoban, amely a „tornyok” városa és az óvárosa a Világörökség része. Déli órákban tovább utazás a Velence térségében található szálláshelyre (1 éj), vacsora.
7. nap
Reggeli után indulás Magyarországra rövid pihenőkkel, Szlovénián keresztül. Érkezés a kiindulási helyre az esti órákban.

Indulási időpont: 2019. szeptember 21-27.


-
Tel.: | Tel/fax: | E-mail: | http://neszebartravel.hu/