NÁPOLY - CAPRI - SORRENTO - 7 nap/6 éj
 
Részvételi díj: 300,- Euro + 29.900,-Ft/fő
Utazás: légkondicionált autóbusszal, csoportkísérő idegenvezetővel
Szállás: középkategóriájú szálloda 2-3 ágyas zuhanyzó/wc-s szobáiban
Egyágyas felár:  21.000 Ft/fő
Ellátás: félpanzió ( kontinentális reggeli, menü vacsora)
Belépők: a részvételi díj belépőket nem tartalmaz, várható költsége: kb. 150-160 Euro.
Biztosítások: részvételi díj nem tartalmazza, irodánknál utasbiztosítás kedvező áron köthető
Egyéb:  a szálláshelyeken idegenforgalmi adó fizetendő (1-1,50 Euro/fő/éj)
Részletes program:
1. nap
Elutazás a hajnali órákban, folyamatos utazás a Miskolc - Budapest - Szlovénia útvonalon az olaszországi,  Montecatini Terme térségében található szálláshelyre
2. nap
Továbbutazás Nápolyba, megtekintjük az Anjou-sírokat a Santa Chiara templomot, a híres majolika díszítésű kerengővel, majd a San Gennaro dóm, a Piazza Plebiscito, a Királyi palota,a Galleria Umberto és a San Carlo színház következik. Megkóstolhatjuk a jellegzetes limoncello-t, sonkát és mozzarella sajtot. Tovább utazás a szálláshelyre, amely Európa egyik legszebb üdülőhelyén, a Sorrentói-félszigeten található.
3. nap
Felejthetetlen hajókirándulás a nápolyi öböl leglátogatottabb, legendás szépségű szigetére, a   mesés Caprira. Enyhe éghajlata, buja növényzete és vad partjai évszázadok óta vonzza ide a turistákat. A kis sziget nemcsak természeti szépségekben, de történelmi emlékekben is nagyon gazdag. Tiberius császár több villát is építtetett itt, s egy időben a hatalmas Római  Birodalmát is innen igazgatta. Az Axel Munthe villa megtekintése után libegővel megyünk      fel a sziget legmagasabb pontjára, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az egész Nápolyi-öbölre.  A délutáni szabadidőben lehetőség van sziget körüli hajókázásra, vagy látogatás a sziget legnagyobb attrakciójához, a Kék-barlanghoz  . Érdemes megkóstolni a citromos  csokoládét és a helyi limoncellot. Visszautazás a szállásra az esti órákban.
4. nap
Pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás a világ egyik legszebb panoráma útjának    felfedezésére indulunk, a Salernói-öbölbe. Legelőször a Földközi-tenger egykori nagyhatalmát, Amalfit fedezzük fel. A Szent András Dóm megtekintése után rövid szabadidő,  majd utazás a szintén a világörökséghez tartozó festői kisvárosba, Ravelloba. A 350 méter    magas Monte Torellóra települt Ravellót a XII-XIII. században virágoztatta fel a Rufolo család.   A 'Villa Rufolo' buja kertjéből és mór kerengőiből fantasztikus kilátásban gyönyörködhetünk. Visszautazás a szállásra a kora esti órákban, de előtte még látogatás Sorrento hangulatos    belvárosában. Visszautazás a szállásra az esti órákban.
5. nap
Búcsú a Sorrentói-félszigettől. Látogatás Herkulaneum romvárosába, melyet Kr.u. Pompeivel egyidejűleg pusztult el Kr. u 79. augusztus 24-én a Vezúv kitörése nyomán 79-ben temetett maga alá. Majd utazás a „Pokol kapujához” - Solfataraba, Campania tartomány  ma is működő  vulkánjának kráteréhez. Lehetőség a Vezúv kráterének megtekintésére. Tranzit  szálláshely elfoglalása  az esti órákban Chianciano Terme térségében).
6. nap
Délelőtt rövid városnézés San Gimignanoban amely a „tornyok” városa és az óvárosa a         Világörökség része. Déli órákban tovább utazás a Velence térségében található szálláshelyre (1 éj).
7. nap
Reggeli után indulás Magyarországra rövid pihenőkkel, Szlovénián keresztül,  érkezés a kiindulási helyre az esti órákban.

Indulási időpont: 2019. április 10-16.


-
Tel.: | Tel/fax: | E-mail: | http://neszebartravel.hu/