DÉLVIDÉK - VASKAPU - 4 nap/ 3 éj
 
Részvételi díj: 54.900,-Ft/fő
Utazás: légkondicionált luxus autóbusszal, csoportkísérő idegenvezetővel
Szállás: kétágyas-háromágyas, zuhanyzó/wc-s szobákban 
Ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora)
Belépők: a részvételi díj a belépőket nem tartalmazza. Kb. 20 Euro/fő + Vaskapu hajózás 6000,- Ft/fő
Biztosítás: a részvételi díj nem tartalmazza, utasbiztosítás irodánkban köthető (csoportosan már 410,- Ft/fő/nap áron)
Részletes program:
1. nap Elutazás Kecskemét – Szeged – Röszke útvonalon Péterváradra, amelyet páratlan fekvése miatt a „Duna Gibraltárja” névvel is illetnek. Az itt álló ősi vár 1526-ig magyar kézen volt, ma is kiváló állapotban tekinthető meg. Pétervárad közelében található Karlóca: 1699-ben itt írták alá a törökkel az európai háborúkat lezáró békeegyezményt, melyre elegáns kis kápolna (Kapela mira) emlékeztet. Innen Zimony felé vesszük utunkat. Óvárosa, a macskaköves utcácskákkal tarkított középkori Gárdos ad helyet Hunyadi János emlékművének. A nap utolsó állomása Belgrád lesz. Szétnézünk a régi Nándorfehérvár emlékei között (Kalemegđan erőd, a nándorfehérvári csata emlékköve, Duna-Száva torkolat) és a modern szerb fővárosban is. Szállás, vacsora Belgrád térségében.
2. nap Reggeli után utunk következő állomása a romantikus Szendrő vára lesz. A Duna és a Morava összefolyásánál található vár a Délvidék egyik nagy erőssége volt, Kinizsi Pál védte a törökkel szemben. Ezt követően az Al-Duna vadregényes tájain, további várak mentén vezet utunk. A romantikus Galambóc és Szentlászló váránál meg is állunk. Gyönyörű tájakon áthaladva közelítjük meg a Vaskapu-szorost, majd a Vaskapu-erőmű Duna-gátján lépünk át Szerbiából Romániába. Szállásunk és a vacsora a következő 2 éjszakán Herkulesfürdő térségébenlesz.
3. nap Reggeli után Orsovára indulunk. A hajdan volt szerb-román-magyar hármas határon, a Kárpát-koszorú déli végpontjánál fekvő városban rejtegették 1848-53 között a Szent Koronát. Felkeressük az emlékhelyet. Fakultatív lehetőség: a kikötőben hajóra szállunk és egy fél napos túra keretén csodálhatjuk meg Kis- és Nagy-Kazán szorosok drámai szépségét. A hajóról láthatjuk a Vaskapu Nemzeti Park természeti látványosságait is. Délután visszatérünk Herkulesfürdőre. Megtekintjük a „boldog békeidők” hangulatát sugárzó egykori híres fürdőváros emlékeit, majd szabadidő. Vacsora, szállás.
4. nap Reggeli után Karánsebes felé indulunk és Temesváron időzünk, amely bővelkedik látnivalókban, városnéző séta. Aradon tisztelgünk az aradi tizenhármak emlékoszlopánál, majd rövid sétát teszünk Arad belvárosában (református templom, minoriták emlékhelye, Munkácsy Mihály emléktábla, városháza). Nagylaknál lépünk be Magyarország területére, hazaérkezés az esti órákban.

Indulási időpont: 2019. június 25-28.    


-
Tel.: | Tel/fax: | E-mail: | http://neszebartravel.hu/